Blog

Wat is premium biologisch?

Simon Lévelt combineert duurzaamheid met smaak, daarom noemen wij onze kwaliteit premium biologisch. Door te kiezen voor biologisch, kiezen we voor de meest duurzame optie. Zo kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van de mooiste koffie- en theesoorten.

Duurzaamheid staat op een prominente plek in alles wat we doen. Dit gaat van duurzame handelsrelaties tot innovatieve verpakkingsoplossingen. Van CO2-reductie en -compensatie tot biologische teelt. Wist je dat er elk jaar biologische koffies en theeën toegevoegd worden aan ons assortiment?

Premium-BiologischWij helpen boeren de overstap te maken naar biologische landbouwmethoden zodat ons assortiment de komende jaren volledig biologisch is. Premium smaak, dat kan voor ons niet anders dan biologisch zijn. In ons ideale scenario is biologisch de norm, zodat we ‘biologisch’ niet meer hoeven te vermelden. 

Ons assortiment is nu 80% biologisch, dit aandeel zal de komende jaren groeien tot 100%.

Wat is premium Biologisch

Wat is het verschil tussen biologische producten en niet-biologische producten? We leggen je graag uit wat bioteelt inhoudt en waarom wij dit zo belangrijk vinden. Laat je inspireren om (nog) vaker te kiezen voor biologisch. Wist je dat 70% van ons assortiment biologisch geteeld is? Ons streven is om dit de komende jaren te laten groeien tot 100%.

over-bioteelt

Wat is biologische landbouw?

Bij biologische landbouw worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt, maar alleen organische compost van koemest, boombladeren en ander organisch restafval. Ziekten en insecten worden op natuurlijke wijze bestreden en de boeren wieden met de hand. De bodem is hierdoor rijk aan voedingsstoffen, zo blijft het ecosysteem in evenwicht. Deze wijze van produceren biedt natuur en mens een gezond toekomstperspectief.

Lagere CO2-uitstoot en meer biodiversiteit

Biologische landbouw ondersteunt en houdt de gezondheid van de bodem, ecosystemen en mensen in stand. De impact op de natuur is zo klein mogelijk en biodiversiteit speelt een grote rol. De CO2-uitstoot van biologische teelt is een stuk lager dan bij conventionele landbouwmethoden. Daarnaast ligt de focus op rechtvaardige relaties en een goede levenskwaliteit voor alle betrokkenen. Biologische landbouw gaat over een langetermijnperspectief, over kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Draag bij aan een betere wereld

Het kopen van biologische producten draag je op een simpele manier aan een betere wereld. Wie had gedacht dat dat zo lekker en eenvoudig kan zijn? Door premium biologische koffie en thee toegankelijk te maken voor iedereen willen wij hieraan een bijdrage leveren. Kies voor biologisch, en je kiest voor producten zoals ze bedoeld zijn. Daarnaast is het de beste garantie voor het behoudt van een rijke variëteit aan smaken. 

Biologisch als norm

Wij gaan al 200 jaar voor de hoogste kwaliteit koffie en thee. De liefde voor onze producten is groot. We raken er niet over uitgepraat. We experimenteren, ontwikkelen en testen nieuwe smaken, technieken en handelswijze. Duurzaamheid staat op een prominente plek in alles wat we doen. Wist je dat 70% van ons assortiment biologisch geteeld is? Dat aandeel zal de komende jaren groeien tot 100%. In onze ideale wereld is biologisch de norm, zodat we ‘biologisch’ niet meer hoeven te vermelden.

Zo lekker is premium biologisch

Premium biologische koffie

Alle onze arabicakoffie is Specialty Coffee. Maar wat is dat nu eigenlijk? Specialty Coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.

Ontdek onze premium biologische koffie

Premium biologische thee

Al jarenlang hebben wij rechtstreeks contact met de plantages. Ook deze partners selecteren we op de kwaliteit van hun thee, maar ook op innovatie en duurzaamheid. Zo is één van onze oudste partners, de Ambootia Tea Group, door de Food & Agriculture Organization (onderdeel van de United Nations) uitgeroepen is tot een Model Tea Farm binnen het Organic Tea Development Project. Net als bij de inkoop van koffie stimuleren we onze theepartners de overstap naar biologische landbouw te maken, zoals we dat in 1988 al deden bij de aankoop van Nilgiri thee van The Bombay Burmah Trading Corporation. Nog altijd kopen we deze thee bij hen in en mogen we met trots zeggen dat we 30 jaar gelden een van de eerste waren die biologische thee en koffie op de Nederlandse markt brachten.

Ontdek onze premium biologische thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *