Blog

Chai Thee is Hot!

Chai thee is hot. Vandaag de dag lijkt de chai latte hét drankje van de millennial, de oorsprong hiervan gaat echter eeuwen terug, meer dan 5000 jaar welteverstaan. De spicey chai thee vindt zijn roots in onder andere India, en is daar al eeuwenlang vast onderdeel van de cultuur en de traditionele geneeswijze Ayurveda.

Met zijn verwarmende en gezonde specerijenmix leent chai zich uitstekend tijdens de wisselvallige herfstperiode. Met dit comfortrankje warm je weer helemaal op wanneer je de herfstregen en -wind getrotseerd hebt. 

Zwarte thee met verwarmende specerijen

Om dit spicey drankje te maken worden zwarte theebladeren gekookt en daarna gestoofd op een zacht vuur samen met volle melk, suiker en de traditionele Indiase specerijen. Deze bestaan vaak uit kruidnagel, kaneel, steranijs, kardemom, peperkorrels, venkelzaad en gember. Melk en suiker zorgen voor de balans bij deze intense smaken. Van oudsher wordt chai gezien als een voedende energiebron voor alle klassen, met behoorlijk wat suiker en volle melk/room. De vertaalslag naar de 21ste eeuw maken we door suiker te vervangen door een zoetmaker naar keuze en volle melk kunnen we tegenwoordig goed vervangen door een rijke keuze aan (plantaardige) melksoorten. Zo personaliseer je jouw favoriete chai thee gemakkelijk naar jouw wensen.

Chai latte anno nu

Tegenwoordig is de afwisseling in chai enorm en is er een chai thee voor elk moment. Zo kun je de zwarte thee afwisselen met groene thee of rooibos. Die laatste is vooral handig wanneer je een cafeïnevrije chai wilt. In plaats van (volle) koemelk, zien we de chai latte van nu ook vaak gemaakt met een plantaardige melk zoals haver-, amandel of zelfs kokosmelk. Traditie en trend vloeien in elkaar over wanneer de eeuwenoude mix van specerijen zich mengt met amandelmelk voor een heerlijke chai latte.

Ontdek jouw favoriete chai latte door volop te experimenteren. Hier vind je alvast twee heerlijke recepten. 

Laat die herfst maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *