Blog

Hoe zit het met theïne in thee?

Wat is theïne in thee?

Theïne in thee is vergelijkbaar met cafeïne in koffie. Eigenlijk zijn theïne en cafeïne verschillende namen voor dezelfde stof. Wil je meer weten over theïne? Lees dan gauw verder.

Hoeveel theïne zit er in thee? 

Het grootste verschil tussen theïne in thee en cafeïne in koffie, is de hoeveelheid cafeïne die je drinkt per kop. Het gehalte aan theïne in een theeblad is 3 – 5% hoger dan de hoeveelheid cafeïne in koffie met 0,8 – 2,5%. Toch zit er in een kop thee slechts 30 mg theïne, tegenover 85 mg cafeïne in een kop koffie. Dit verschil komt doordat er voor een kop thee slechts 2 gram thee nodig is en voor een kop koffie 7 gram koffie. Uiteindelijk krijg je dus minder cafeïne binnen wanneer je kiest voor een kop thee.

Welke theesoorten zijn theïnevrije?

Wist je dat er net als cafeïnevrije koffie, ook theïnevrije thee bestaat? Simon Lévelt heeft verschillende theïnevrije theesoorten, zoals rooibos thee zonder theïne, theïnevrije kruidenthee en fruitmelanges. Ook hebben we heerlijke zwarte en groene thee zonder theïne. Benieuwd geworden naar onze theïnevrije theesoorten? Probeer dan eens onze thee tips of ga op zoek naar je favoriete thee in onze speciaalzaak. Of doe onze keuzehulp online. 

Probeer eens deze theïnevrije theeën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *