Blog

Hoe zet ik een perfecte kop thee?

3 factoren voor het zetten van de perfecte kop thee3 factoren voor het zetten van de perfecte kop thee

Hoeveel losse thee heb je nodig voor 1 kop thee? Hoe lang moet losse thee trekken? En gebruik je kokend water om thee te zetten, of juist niet? Om een perfecte kop thee te zetten spelen 3 belangrijke factoren een rol. Lees snel verder en ontdek hoe je thuis een heerlijke kop thee kunt maken!

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de smaak van jouw kop thee. De drie belangrijkste factoren zijn:

  • 1. Temperatuur van het water.
  • 2. Dosering (hoeveelheid) van de thee.
  • 3. Trektijd van de thee.

Hieronder leggen we je deze drie factoren graag verder uit.

1. De temperatuur van het water

Om een perfecte kop thee te zetten is het bepalen van de juiste temperatuur van het water van groot belang. De ideale temperatuur van het water, hangt af van het soort thee dat je zet. Pure zwarte thee, zoals onze biologische Lumbini Pure Black BOP, zet je het best met water van 100 °C.

Groene thee, zet je het best op een lagere temperatuur tussen de 70 – 85 °C. Bij een hogere temperatuur kan groene thee namelijk snel te bitter gaan smaken. Je kunt het water op verschillende manieren op de gewenste temperatuur krijgen. Zo kan je water eerst koken en daarna af laten koelen tot de juiste temperatuur; het water verwarmen tot de gewenste temperatuur, of gekookt water mengen met een kleine hoeveelheid koud water.

Tip: Maak gebruik van een simpele thermometer, of kies voor een waterkoker waarbij je de temperatuur kunt instellen, om de juiste watertemperatuur te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *