- Altijd op voorraad
- voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
- Veilig betalen
Hoe wordt cafeïnevrije koffie gemaakt?

Cafeïnevrije koffie
Heb je zin in een kop premium koffie, maar niet in de effecten van cafeïne? Dan is cafeïnevrije koffie, ook wel decaf koffie genoemd, een goede optie. Cafeïnevrije koffie wordt gemaakt van exact dezelfde koffiebonen als koffie met cafeïne. Nog voordat de koffiebonen geroosterd worden, wordt de cafeïne op speciale wijze uit de bonen gehaald. Zo geniet jij van de vertrouwde en premium smaak van koffie zoals je van ons gewend bent, maar dan zonder cafeïne.
Koffie zonder cafeïne, hoe werkt dat?
Er zijn meerdere manieren om cafeïne uit koffie te halen. Simon Lévelt maakt hiervoor gebruikt van de zogenoemde kritische koolzuurgasmethode. Dit is een milieuvriendelijke manier van decafeïneren met behulp van water en koolzuur. Deze methode verwijdert de cafeïne, maar niet de rijke smaak en het aroma van de koffie. Zo zorgen we ervoor dat onze cafeïnevrij koffie net zo lekker smaakt als koffie met cafeïne.
Het decafeïneren van de koffiebonen vindt plaats voordat de koffiebonen gebrand worden. Om de cafeïne uit de koffiebonen te halen, wordt er een extractiemiddel toegevoegd, die zich aan de cafeïne bindt. Daarna worden de bonen in water gedompeld, waardoor de bonen zwellen en de cafeïne mobiel wordt. Vervolgens wordt met behulp van koolzuur, onder zeer hoge druk en lage temperatuur, de cafeïne verwijderd. Tot slot worden de bonen gedroogd. De koffiebonen zijn nu cafeïnevrij en klaar om geroosterd te worden.
Benieuwd geworden naar onze cafeïnevrije koffies? Probeer dan eens onze Estrella, een krachtige espresso met een heerlijk zachte body. Of kies voor één van onze andere cafeïnevrije koffies.