Blog

Hoe bewaar ik mijn Koffie & Thee

Bewaren van koffie en thee

Hoe bewaar je koffie en thee om te zorgen dat de smaken zo optimaal mogelijk blijven? Voor koffie is het belangrijk om blootstelling aan lucht, vocht en warmte te vermijden. Voor thee is het belangrijk om blootstelling aan licht, vocht en geuroverdracht te vermijden. Met onze stijlvolle koffie- en theeblikken zorg je ervoor dat je optimaal kunt genieten van verse koffie en thee.

Hoe bewaar ik mijn koffie?

Koffie is gevoelig voor licht, zuurstof en vocht. Koffie bederft in principe niet, maar verliest wel zijn smaak. Om de versheid en kwaliteit te behouden, bewaar je koffie het best in een goed afsluitbaar blik. Koffiebonen blijven ongeveer twee maanden vers, gemalen koffie behoudt zijn optimale smaak gedurende ongeveer twee weken. In een gesloten verpakking kun je de koffie rustig een jaar bewaren. Hoewel koffie in principe niet bederft, verliest het wel zijn smaak na verloop van tijd. Over het algemeen geldt, hoe verser de koffie, des te mooier de smaak en de aroma. Het is een fabel om de versheid van koffie te verlengen door het in de vriezer te bewaren. Ontdek het Simon Lévelt koffieblik in 250 gram en 500 gram, zo geniet je zo lang mogelijk van verse koffie.   

Hoe bewaar ik mijn thee?

Thee is extreem gevoelig voor licht, vocht, warmte en geuroverdracht. Door thee te bewaren op een koele, donkere en droge plek in een schoon, geurvrij blik houd je de thee zo vers mogelijk. Bewaar elke thee in een afzonderlijk blik want thee geeft veel geur af én neemt geuren over. Geniet tot een jaar lang van je favoriete thee door deze te bewaren in een goed afsluitbaar blik. Ontdek het Simon Lévelt theeblik mét aromalock, waardoor je blijft genieten van de smaak van verse thee. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hoe kan ik het bewaarblik reinigen?

Het is aan te raden om voor het eerste gebruik je Simon Lévelt bewaarblik af te wassen. Zorg ervoor dat het bewaarblik goed droog is voor gebruik. Let op, het Simon Lévelt bewaarblik is niet geschikt voor de vaatwasser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *