Winkelwagen De winkelwagen is leeg
Inloggen

Houttil 44, 1811 JA Alkmaar
072 51 11 776
alkmaar.ht@simonlevelt.nl
Bekijk onze openingstijden >

Vind mijn thee


Service

Jang Wong Sencha Bio

Biologische groene naaldthee met een volle en frisse smaak. In deze thee herken je 'groene' tonen van andijvie, sperziebonen en zeewier en het geeft een lichte trek in de afdronk.

Op traditionele Japanse wijze geproduceerd op de Jangwon Tea Estate in Korea.

  • 80°C
  • 5 minuten
  • 2 gram per kop

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

 

 


Herkomst

  • Korea

Kenmerken

  • Biologische Groene Thee

Overige eigenschappen

  • Biologisch

Bestellen

Aantal Gewicht/prijs


Kijk ook eens naar